Uiteraard is Izmir tijdens de zomermaanden een zonnige vakantiebestemming, maar toch kiezen de meeste vakantiegangers er niet voor om hier gewoon een zon-, zee-, strandvakantie te boeken, in tegendeel zelfs. Izmir en omgeving kenmerkt zich immers eveneens door een aantal zeer interessante en mooie bezienswaardigheden die het bezoeken meer dan waard zijn.

Wanneer u in deze regio verblijft kunnen we ook niet anders dan u aan te raden om ook eens buiten de stadsmuren van Izmir op verkenning te gaan. Ook in de omgeving van deze stad zijn er namelijk een aantal erg mooie bezienswaardigheden terug te vinden die u beslist gezien moet hebben. Heeft u interesse in de bezienswaardigheden Izmir? We stellen ze op deze pagina graag allemaal aan u voor!

Konak moskee en klokkentoren

Bezienswaardigheden in Izmir

De eerste bezienswaardigheid die we graag aan u voorstellen is de zogenaamde Konak moskee. Deze moskee is misschien niet groot, maar wel erg mooi om te bezoeken en er een foto van te maken. De Konak moskee is meteen ook één van de bekendste bouwwerken van de stad Izmir. Iedereen die op vakantie gaat naar Izmir moet dit bouwwerk dus in ieder geval gezien hebben. Naast de Konak moskee is ook de klokkentoren zeker een aanrader. De klokkentoren is eigenlijk het symbool van de stad. De klokkentoren is daarnaast ook prachtig gelegen op een pleintje. Zeker en vast een bezoekje meer dan waard dus.

Oude stad Smyrna

Bezienswaardigheden in Izmir

Vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de regio moeten beslist eens een bezoekje brengen aan de overblijfselen van de oude stad Smyrna. De oude stad is overigens gelegen in een prachtig gebied wat zeker en vast bijdraagt aan de sfeer die hier heerst. Onderaan de heuvel zullen bezoekers van deze site kennismaken met de agora.

Er wordt verwacht dat dit ooit één van de grootste markten was van de regio. Izmir staat er om bekend op bepaalde plaatsen nog het echte Turkse leven weer te geven. Wanneer u met de Turkse cultuur kennis wenst te maken is het dan ook zeker een aanrader om eens door de nauwe straatjes te wandelen en de vele kleine winkeltjes te bezoeken. Ook een bezoekje aan de oude stad Smyrna is dus zeker en vast een aanrader.

Kadifekale

Bezienswaardigheden Izmir

De bewogen geschiedenis van de regio is in Izmir tastbaar aanwezig onder de vorm van de imposante Kadifekale. Het oude fort is zeker en vast een bezoekje waard en staat bij veel bezoekers van de streek zelfs ruimschoots op de eerste plaats. Kadifekale kent een hoge ligging en biedt daardoor eveneens een subliem uitzicht op de omgeving. Het uitzicht op zowel de baai van Izmir als de stad is zeker en vast een paar foto’s waard.

In de directe nabijheid van het fort zijn verschillende vrouwen terug te vinden die speciale producten weven. Deze zaken worden uiteraard aan de bezoekers van de locatie te koop aangeboden. Ze vormen een leuk geschenkje voor iemand die echt iets typisch Turks wil en die bijgevolg niet zomaar iets in één van de toeristische winkeltjes wil kopen.

Archeologisch museum

Of u nu een liefhebber bent van musea of niet, een bezoekje aan het Archeologisch museum van Izmir mag tijdens uw vakantie zeker niet ontbreken. Dit museum is gelegen aan de zuidkant van het zogenaamde Konak plein en biedt een zeer mooie collectie aan archeologische vondsten die een goede indruk proberen te geven van het verleden van de streek. U vindt er onder andere beeldhouwwerken, sieraden, aardewerk en tapijten.

Het museum beschikt daarnaast over enkele zeer bekende en vermaande kunstwerken. Deze kunstwerken luisteren naar de naam Demeter en Poseidon. Wanneer u het archeologisch museum bezoekt kunt u deze in principe combineren met een bezoekje aan het Etnografisch Museum. Zoals u ziet komen ook liefhebbers van musea in Izmir zeker en vast aan hun trekken.

Tempel van Artemis

Bezienswaardigheden Izmir

De Tempel van Artemis is geen bezienswaardigheid van Izmir zelf, maar ligt wel in de omgeving. De Tempel van Artemis is gelegen in de bekende plaats Efeze. Als we de verhalen en verwachtingen mogen geloven is de Tempel van Artemis de grootste tempel die ooit in het verleden werd gebouwd. Niet alleen de tempel, maar ook Efeze is een bezoekje meer dan waard.

De oude stad is goed bewaard gebleven en behoort meteen tot één van de belangrijkste en interessantste bezienswaardigheden van heel Turkije. Het mag duidelijk zijn dat een bezoek aan deze site tijdens uw vakantie in Izmir niet over het hoofd gezien mag worden!