Indien u van plan bent om een vakantie te boeken naar Izmir zult u natuurlijk graag willen weten wat u van het weer kunt verwachten. Op onze website hebben we in ieder geval de actuele weersverwachting voor Izmir in Turkije geplaatst, maar we willen onze bezoekers uiteraard ook graag voorzien van meer informatie over het klimaat in het algemeen.

Zoals u ondertussen ongetwijfeld weet is Izmir gelegen aan de Egeïsche kust in Turkije. Deze ligging zorgt er voor dat de plaats kan rekenen op een mediterraan klimaat. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat Izmir eigenlijk over niet één, maar over twee verschillende klimaten beschikt.

De binnenstad kenmerkt zich immers door haar ligging door een mediterraan klimaat terwijl de haven van Izmir eerder een middellands zee klimaat kent. Dit uiteraard door haar ligging aan de zee. Wilt u graag meer weten over het klimaat van Izmir? Lees dan snel verder!

Beste reisperiode Izmir

Voor de meeste reizigers is het klimaat van doorslaggevend belang voor hun volgende vakantiebestemming. Veel reizigers die naar Turkije of bijvoorbeeld Griekenland op vakantie gaan doen dit immers omdat ze willen kunnen genieten van de zon. Wanneer ook u om deze reden een reis naar Izmir overweegt geven we u graag aan wanneer u het beste weer kunt verwachten.

Vanaf de maand mei kunt u in Izmir reeds rekenen op gemiddelde maximumtemperaturen van ongeveer 25 graden. Tijdens de maand juni klimmen de temperaturen verder richting 30 graden. U dient er wel rekening mee te houden dat een enkele bui niet uit te sluiten valt tijdens deze vroege zomermaanden.

De regenkans is tijdens de “echte” zomer een stuk kleiner. Tijdens de maand juli klimmen de temperaturen nog verder richting 32 graden en valt er nauwelijks tot geen neerslag in Izmir. De maand juli is de droogste maand. Statistisch gezien is de neerslagkans in de maand augustus dan ook een stukje groter, maar zonder veel erg.

Ook tijdens de maand augustus kunt u dus probleemloos een vakantie doorbrengen in de regio van Izmir. Vanaf september dalen de temperaturen langzaam maar zeker. De gemiddelde maxima liggen in september nog rond 29 graden terwijl dat in oktober nog slechts 23 graden is. Vanaf oktober neemt de kans op neerslag aanzienlijk toe.

Is Izmir een winterzon bestemming?

Veel reizigers die interesse hebben in Izmir als vakantiebestemming stellen zich de vraag of Izmir ook een geschikte winterzon bestemming is. Het klimaat van de regio Izmir zorgt er helaas voor dat, dat niet het geval is. Tijdens de zomermaanden kunnen bezoekers van deze regio rekenen op erg warme temperaturen, maar dat is tijdens de wintermaanden wel even anders.

De neerslag die in de zomer niet of slechts zeer beperkt valt wordt dan ook tijdens de winter doorgaans ruimschoots goedgemaakt. De natste maanden zijn dan ook niet zo verwonderlijk de maanden december, januari en februari. Er kan dan zelfs behoorlijk veel neerslag vallen bij temperaturen die gelegen zijn tussen de 4 en maximum 15 graden. Zoals u kunt zien is Izmir dus jammer genoeg niet geschikt als winterzon bestemming.

Actueel weer Izmir

Weten over welk klimaat de regio van Izmir beschikt is uiteraard zeer interessant, maar het is nog interessanter om een beeld te hebben van het actuele weer van de regio. Om onze bezoekers op de hoogte te houden van het actuele weerbeeld hebben we een actueel weerbericht van Izmir in onze website opgenomen.

İZMIR Het weer