De website Izmir.be staat uiteraard geheel in het teken van de Turkse vakantiebestemming Izmir. We hebben deze keuze gemaakt omdat we vinden dat Izmir als vakantiebestemming nog vaak te weinig in de kijker wordt geplaatst. Izmir heeft vakantiegangers tijdens hun vakantie heel veel uiteenlopende zaken te bieden en dat wordt jammer genoeg vaak over het hoofd gezien.

Op deze website voorzien we onze bezoekers bijvoorbeeld van informatie over de bezienswaardigheden van Izmir en omgeving, maar daarnaast kunt u hier eveneens alle nodige informatie terugvinden over bijvoorbeeld de stranden van izmir, de activiteiten die in Izmir en omgeving worden aangeboden en ga zo maar door.

Het staat vast, Izmir en omgeving hebben bezoekers en vakantiegangers ruim voldoende te bieden tijdens hun vakantie, maar wij plaatsen graag alles voor u nog eens op een rijtje.

Bezienswaardigheden van Izmir

Laat ons beginnen door even te kijken naar de bezienswaardigheden die in Izmir en omgeving terug te vinden zijn. Uiteraard gaan we hier geen compleet overzicht van alle bezienswaardigheden geven, daar bestaat namelijk een aparte pagina voor. Toch is het zo dat Izmir enkele zeer interessante bezienswaardigheden te bieden heeft.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de oude stad Smyrna, maar ook aan de Konak moskee en klokkentoren. Daarnaast mogen bezoekers van deze regio zeker niet vergeten om even de nodige tijd uit te trekken om de Tempel van Artemis te bezoeken. Dit zijn stuk voor stuk bezienswaardigheden die deze regio net dat beetje interessanter maken. Meer weten over de bezienswaardigheden in Izmir? Bezoek dan de bezienswaardigheden Izmir pagina op deze website.

De Stranden van Izmir

Lang niet iedereen gaat naar Izmir op vakantie om er kennis te maken met de cultuur en geschiedenis van de streek. Sterker nog, steeds meer mensen kiezen er voor om gewoon een lekkere, ontspannende zon, zee, strandvakantie te boeken in Izmir of omgeving. De stranden die we in Izmir en omgeving terugvinden zijn stuk voor stuk zandstranden.

Deze stranden zijn aangenaam om op te vertoeven en hebben als voordeel dat ze langzaam maar zeker aflopen in zee. Dergelijke stranden zijn dan ook ideaal voor gezinnen met kinderen. Wilt u geen gebruikmaken van één van de grote en vaak drukke zandstranden in de omgeving van Izmir?

Overweeg dan eventueel eens om een hotel aan het strand te boeken. Veel hotels beschikken over een privaat stukje strand waar het een stuk rustiger en ontspannende vertoeven is. Hoe dan ook, ook voor mensen die op zoek zijn naar een locatie voor een strandvakantie heeft Izmir dus ruim voldoende te bieden.

Activiteiten in Izmir

Uiteraard is het leuk om eens wat bezienswaardigheden te bezoeken en natuurlijk geniet iedereen wel eens van een lekker, lui dagje aan het strand, maar valt er ook wat meer te beleven in Izmir en omgeving? Absoluut! Liefhebbers van de watersport zijn in Izmir bijvoorbeeld absoluut aan het juiste adres.

Zij kunnen er niet alleen heerlijk zwemmen, maar ook bijvoorbeeld jetskiën en aan parasailing doen. Verder is het natuurlijk ook mogelijk om de latten onder te binden voor een leuke namiddag waterskiën. Bent u niet zo avontuurlijk aangelegd, dan kunt u misschien overwegen om eens een waterfiets te huren of kunt u bijvoorbeeld gewoon een leuke wandeling gaan maken in de omgeving van Izmir.