Vakantiegangers die er voor kiezen om hun vakantie in Izmir, Turkije door te brengen zullen er hoogst waarschijnlijk voor kiezen om rechtstreeks naar Izmir te vliegen. Dat wordt zeer eenvoudig mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van de Luchthaven Izmir Adnan Menderes.

Izmir is zoals u reeds inmiddels heeft kunnen lezen op deze website de op één na grootste stad van het land. Het is dan ook niet zo vreemd dat ook de luchthaven een zeer belangrijke positie vertegenwoordigd. De luchthaven Izmir Adnan Menderes mag zich dan ook met recht en rede de tweede grootste en belangrijkste luchthaven van Turkije noemen. In ieder geval, of u nu vanuit Turkije naar Izmir vliegt of vanuit één van de andere landen, Izmir Airport vormt veel mensen de eerste echte kennismaking met het belangrijke Izmir.

Ligging van de Luchthaven van Izmir

In tegenstelling tot bij verschillende andere grote luchthavens is de afstand van het centrum tot de luchthaven van Izmir  relatief beperkt. De luchthaven is dan ook gelegen op een afstand van amper 18 kilometer van Izmir stad. Dit zorgt voor een goede bereikbaarheid en reizigers beschikken over de mogelijkheid om een accommodatie te huren dicht bij de luchthaven.

Verschillende grote hotelketens hebben er voor gekozen om een hotel te bouwen in de nabijheid van de luchthaven van Izmir  zodat u in alle rust bijvoorbeeld in de vroege ochtend terug huiswaarts of richting een andere bestemming kunt vliegen. Om u nog een betere indruk te geven van de ligging van de luchthaven voorzien we u nog graag van enkele extra afstanden.

De plaatsen Selçuk en Ephesus zijn bijvoorbeeld gelegen op een afstand van 60 kilometer ten opzichte van de luchthaven terwijl Pamukkale zo’n 252 kilometer van de luchthaven ligt verwijderd.

Nationale & internationale vluchten

De luchthaven Izmir Airport werd in 2007 volledig gemoderniseerd. Dit heeft er voor gezorgd dat de luchthaven ook vandaag de dag zeer modern aandoet. Daarnaast is al het inkomend verkeer er uitstekend geregeld. De luchthaven beschikt dan ook over een aparte aankomst- en vertrekhal voor zowel nationale als internationale vluchten.

Het is tegenwoordig vlot vanuit heel wat bestemmingen verspreid over Europa en de wereld mogelijk om naar Izmir te vliegen al verplicht de eerlijkheid ons er wel toe om te zeggen dat deze vluchten niet altijd rechtstreeks worden uitgevoerd. Izmir Airport telt tot slot twee banen die elk een afstand overbruggen van 3240 meter.

Van België en Nederland naar de luchthaven van Izmir vliegen

Eerder op deze pagina hebben we reeds aangehaald dat het vanuit heel wat locaties probleemloos mogelijk is om naar Izmir te vliegen en zo ook vanuit België en Nederland. Wanneer u naar Izmir wenst te vliegen dient u er wel steeds rekening mee te houden dat bepaalde vluchten seizoensgebonden zijn.

Luchtvaartmaatschappijen als Thomas Cook Airlines en Transavia vliegen bijvoorbeeld slechts gedurende een bepaalde periode richting het Turkse Izmir. Met andere luchtvaartmaatschappijen zoals Tui fly (BE), en Sun Express is het dan weer wel mogelijk om op frequentere basis richting de Turkse zon te vliegen.

Let wel, de kans bestaat steeds dat u rekening dient te houden met één of meerdere tussenlandingen. Ook dit is doorgaans sterk afhankelijk van de periode waarin u een vlucht naar Izmir Airport boekt.